Начин на приготвяне
Изчистваме спанака от дръжките, измиваме и пускаме във вряща подсолена вода за 5-6 минути.
Отцеждаме и натопяваме в студена вода с лед. Така спанака ще запази зеления си цвят. Отцеждаме много добре и оставяме настрана.
В съд с вряща подсолена вода с 1 к.л. оцет пускаме едно по едно яйцата, като преди това ги счупваме в купичка.
След 4 минути ги вадим с решетеста лъжица отцеждаме и оформяме.
В тенджерка разтопяваме маслото и сипваме намачкания чесън и отцедения спанак. Задушаваме 5 минути.
Подправяме със сол и черен пипер. Сервираме като първо слагаме кисело мляко, отгоре спанака, а върху него подреждаме яйцата.