Печено агнешко с дреболии

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3371k246
Печено агнешко с дреболии1 / 2
12/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • агнешки дреболии - 500 г
  • растително масло - 6 с.л.
  • краве масло - 80 г
  • пресен лук - 3 връзки
  • ориз - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • мащерка - 5 стръка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и посоляваме агнешкото месо, а след това го слагаме в тавичка, намазана с растително масло. Поливаме с останалото растително масло и малко вода и го слагаме да се пече във фурна, като от време на време го обръщаме и го поливаме с образувалия се сос. При необходимост доливаме гореща вода.

Като стане готово, изваждаме месото. Сипваме в тавичката малко вода, слагаме кравето масло и дребно нарязания пресен лук и ги задушаваме в останалия от печенето сос до полуомекване. Прибавяме изчистения и измит ориз, полусварените и нарязани агнешки дреболии и ситно нарязаните магданоз и мащерка.

Посоляваме, поръсваме го с черен пипер и разбъркваме. Заливаме с 2 1/2 чаени чаши бульон от варенето на агнешките дреболии и задушаваме около 15-20 минути. Сервираме към месото.

Вече имаме едно превъзходно печено агнешко.

Когато е цяло агне, количеството на другите продукти се увеличава в зависимост от теглото му. По желание можем да поръсим ястието с чери домати.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: