Начин на приготвяне
Измиваме и посоляваме агнешкото месо, а след това го слагаме в тавичка, намазана с растително масло. Поливаме с останалото растително масло и малко вода и го слагаме да се пече във фурна, като от време на време го обръщаме и го поливаме с образувалия се сос. При необходимост доливаме гореща вода.
Като стане готово, изваждаме месото. Сипваме в тавичката малко вода, слагаме кравето масло и дребно нарязания пресен лук и ги задушаваме в останалия от печенето сос до полуомекване. Прибавяме изчистения и измит ориз, полусварените и нарязани агнешки дреболии и ситно нарязаните магданоз и мащерка.
Посоляваме, поръсваме го с черен пипер и разбъркваме. Заливаме с 2 1/2 чаени чаши бульон от варенето на агнешките дреболии и задушаваме около 15-20 минути. Сервираме към месото.
Вече имаме едно превъзходно печено агнешко.
Когато е цяло агне, количеството на другите продукти се увеличава в зависимост от теглото му. По желание можем да поръсим ястието с чери домати.