Ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Картофи соте»Картофи соте с розмарин, мащерка и чесън

Картофи соте с розмарин, мащерка и чесън

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Картофи соте с розмарин, мащерка и чесън
Снимка: Йозлям Кадирова
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Ето ги най-вкусните картофи соте"

Необходими продукти

  • картофи - 6 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • розмарин
  • мащерка
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите и ги сложете на котлона да заврат.

Обелете ги (по желание може да пропуснете тази стъпка) и ги нарежете на кубчета с големина около 2 см.

Загрейте малко зехтин в уок тиган или тенджера (като докато загрява, сложете няколко скилидки чесън, след което ги премахнете) и сложете картофите, като те трябва да са на 1 ред, а не един върху друг, иначе няма да се сотират добре.

Обръщайте картофите соте с леко поклащане на съда и в никакъв случай не използвайте прибори.

Овкусете със сол, мащерка, розмарин и чесън на прах (по желание използвайте пресни стръкове мащерка и розмарин).

Поклатете картофите соте с розмарин, мащерка и чесън, да се разбъркат подправките, и смъкнете от котлона, когато всичките страни на картофите са придобили златист загар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: