Каша от коприва и спанак

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1175
16
10/03/2020
"Ако се чудите какво да забъркате за обяд този път, помагаме веднага с тази каша от коприва и спанак "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо133
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете на по едро копривата и спанака. Измийте много добре и ги поставете в тенджера с вряща подсолена вода.

Бланширайте за около 3-4 минути и с решетъчна лъжица изведете попарения зеленчук от водата.

В тиган нагрейте олиото и добавете ситно нарязания лук, запържете до омекване и прибавете брашното, запържете за кратко до лека промяна на цвета му.

Прибавете спанака и копривата и разбъркайте, налейте от бульона, в който сте ги попарили, и варете до леко сгъстяване на сока. Ако е нужно, добавете сол към спаначената каша.

Сервирайте кашата от коприва и спанак с парченце сирене. Вкусотия!

Зеленчуковата каша е страхотна идея за бърз обяд.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар