Сърнешки бут със сметана

Георгия
Георгия
Новак
24/07/2013
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 391
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутът се шпикова със сланина/бекон, натрива се със сол и счукан черен пипер.

Корените и еленския бут се пекат на фурна с бучка масло, докато станат тъмножълти. Залива се с бульон, съдържащ горчица, черен пипер на зърна, бахар, карамфил, дафинов лист, кора от портокал и лимон, боровинки.

Съдът се покрива с капак и ястието се задушава.

Когато месото омекне, съдът се сваля от огъня, сосът се пасира и се прибавят виното, лимоновият сок и сметаната, разбъркани с брашното. В кипналия сос се пускат и няколко зърна капри.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар