Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Класическа гръцка Тиросалата

Класическа гръцка Тиросалата

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Класическа гръцка Тиросалата
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Гръцка разядка за страхотен апетит"

Необходими продукти

  • сирене - 500 г
  • люти чушки - 2 - 3 бр. пресни
  • кисело мляко - 400 г
  • цедено мляко - 500 г
  • сол - на вкус
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа настържете сиренето на ренде.

Почистете чушките от семената и дръжките, нарежете ги, сложете ги в блендер и пасирайте. Добавете киселото мляко и отново разбъркайте за кратко.

Прибавете получената смес към настърганото сирене, добавете цеденото кисело мляко, зехтина и разбъркайте до еднородна смес.

Посолете гръцката разядка на вкус и разбъркайте. Поставете я в кутия за съхранение на храна при затворен капак и оставете за 2-3 часа, докато вкусовете на съставките се смесят добре.

За да приготвите сполучлива пикантна разядка, използвайте качествени продукти!

Гръцка разядка Тиросалата се поднася с питие по избор.

Ако рецептата ти харесва, опитай и това гръцко тирокафтери или тази уникална мелидзаносалата.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: