Начин на приготвяне
Това е вкусен вариант на това старо ястие с кайма.
Слагаме телешката кайма в дълбока купа и добавяме лука, магданоза, галетата, яйцето, млякото, оцета, доматената паста, сосовете и сухия риган. Разбъркваме добре с ръце. Оставяме го в хладилник за около 2 часа, като увиваме купата с фолио. Разделяме сместа на 18 равни порции и оформяме 18 телешки кюфтета с дебелина около 1, 5 см.
Загряваме грила на барбекюто и го намазваме с малко мазнина. Печем около 4 минути от всяка страна, или докато не преценим, че са се изпекли.
Сервираме нашите пикантни кюфтета на барбекю с пюре от горчица в комбинация със зелена салата.
За да приготвим пюрето от горчица, разбиваме маслото, заквасената сметана и горчицата в малка купичка за около 2 минути или докато се смеси добре. Оставяме сместа за около 20 минути, за да може вкусовете да се смесят. Сервираме в малки сосиерки готовото пюре.
Пробвайте този неустоима вкусотийка Пикантни телешки кюфтета на барбекю с горчица.