ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Дивеч»Яхния»Яхния от диво прасе по ловджийски

Яхния от диво прасе по ловджийски

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3361k171
12/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • дивечово месо - 1 кг глиган
  • растително масло - 1/2 ч.ч.
  • краве масло - 30 г
  • кромид лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 бр.
  • домати - 4 бр.
  • арпаджик - 300 г
  • шунка - 150 г
  • гъби - 200 г
  • брашно - 1 с.л.
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме глиганското месо на порции и го задушаваме в мазнината и малко вода заедно с нарязаните на дребно лук, мокрови и целина.

Като омекнат, прибавяме настърганите на ренде домати и червения пипер. След около 15 минути прибавяме половината от виното, обеления арпаджик и нарязаните на ивички шунка и гъби. Задушаваме ястието с дивечово месо на тих огън, докато стане почти готово.

Прибавяме останалото вино, дафиновия лист, дребно нарязания магданоз, черния пипер на зърна, солта и размитото във вода брашно.

След десетина минути отстраняваме готовото месо от глиган и подправяме с кравето масло.

Яхния от диво прасе по ловджийски сервираме със селски хляб.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: