Печено пиле за сватба

05/03/2020
"Поздравяваме младоженците с чудно печено пиле за сватба "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо170
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме пилето много добре отвън и отвътре, след което го натриваме със сол и черен пипер.

Така овкусеното пиле поставяме в подходяща тава и го оставяме да се пече в предварително загрята фурна за около 60 минути.

След като е готово, го оставяме поне 2 часа, за да се охлади напълно.

Правим си леки разрези в основата на гръбнака му, за да може да се постави в седнало положение.

Преди да го поставим в голяма чиния, си правим аранжиране като поставяме най-отдолу листа маруля.

Върху тях поставяме сватбеното печено пиле и започваме да украсяваме

Намятаме с готовата палачинка задната част на пилето.

Внимателно обелваме твърдо свареното яйце, от двете страни поставяме по едно зрънце черен пипер за очи.

От моркова си оформяме гребен и го поставяме в горната част като правим лек разрез на самото яйце, а отпред по същият начин правим клюн.

Върху гърба поставяме резен от лимона.

Отпред на пилето изрязваме триъгълници от печения червен пипер и ги поставяме

За декорация на чинията с вече украсеното печено пиле си разрязваме домата на две и оформяме с ножа, както и краставицата.

Украсата може да е по ваш вкус. Получава се ефектно печено пиле за сватба!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Нали
Нали
05.03.2020 16:32
Много е красиво. Браво
0
0
Стоянка  Русенова
Благодаря!
0
0