Ориз с коприва и домати

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
163
835
3k
181
2
04/03/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо422
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества
Ориз на Тиган

Начин на приготвяне

В тенджера налейте вода и добавете сол, поставете на котлона да заври. След като заври, попарете предварително добре измитата коприва във врящата вода за 4-5 минути, прецедете и запазете водата.

В дълбок тиган налейте зехтина и нарежете на ситно лука и чесъна. Прибавете малко вода и поставете на огъня под затворен капак, да се задуши до омекване.

Прибавете доматите, копривата, червения пипер и налейте 2 ч.ч. от водата в която сте я попарили, посолете на вкус. Добавете добре измития ориз и варите на бавен огън до готовност на ориза.

Вкусен ориз на тиган - подходящо ястие за пости.

Ориз с коприва и домати леко пролетно ястие с коприва.

Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
48.99 лв.
Виж ››

Ако във вашия дом азиатската кухня е на почит, непременно се нуждаете от уок тиган. Удобен, качествен, с незалепващо покритие, уок тиганът се справя страхотно с приготвянето на месо и зеленчуци.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар