Ориз с коприва и домати

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Ориз с коприва и домати
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • коприва - 1 голяма купа
  • лук - 1 глава малка
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 400 г консерва
  • ориз - 0.5 ч.ч.
  • зехтин - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера налейте вода и добавете сол, поставете на котлона да заври. След като заври, попарете предварително добре измитата коприва във врящата вода за 4-5 минути, прецедете и запазете водата.

В дълбок тиган налейте зехтина и нарежете на ситно лука и чесъна. Прибавете малко вода и поставете на огъня под затворен капак, да се задуши до омекване.

Прибавете доматите, копривата, червения пипер и налейте 2 ч.ч. от водата в която сте я попарили, посолете на вкус. Добавете добре измития ориз и варите на бавен огън до готовност на ориза.

Вкусен ориз на тиган - подходящо ястие за пости.

Ориз с коприва и домати леко пролетно ястие с коприва.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: