Лесна и вкусна грис халва

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1175
16
03/03/2020
"Грис халва с повод или без - винаги хапваме с удоволствие "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 672
  • Преглеждания за месеца295
  • Преглеждания за седмицата783
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете със сиропа, в тенджера налейте водата и добавете захарта и канелата.

Поставете на котлона и варите до завиране, накрая прибавете ванилията, разбъркайте и оставете настрани.

Отделно смесете олиото и маслото, след като се загрее прибавете на тънка струя към тях гриса, при непрекъснато бъркане, запържете до лека промяна на цвета му.

Внимателно към него прибавете сиропа и варете до сгъстяване.

Ако желаете да придадете на вашия десерт по-специална форма, пресипете го към формата веднага сред премахването му от огъня и разтръскайте добре, оставете да се охлади напълно, за да стегне халвата.

Сервирайте! Лесната и вкусна грис халва е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар