Лесни пърленки със сирене на тиган

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
163
824
3k
166
2
03/03/2020
"Меки пърленки със сирене, които приготвяме на тиган и си заслужава да опитате и вие "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо54 874
  • Преглеждания за месеца132
  • Преглеждания за седмицата99
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипете топлото мляко и разтопеното, но не горещо масло. Прибавете захарта и маята, разбъркайте.

Прибавете пресятото брашно, солта и щипка риган, разбъркайте и замесете меко тесто. Покрийте тестото със стреч фолио и оставете на топло за 1 час.

Премесете втасалото тесто и го разделете на 6 оформени топчета.

Всяко топче разтваряте с точилка тънка кора, в средата поръсвате с част от натрошеното сирене, свивате краищата на тестото на бохчичка и отново разточвате на тънка кора. Така процедирате с всичките 6 топчета.

Нагрейте сух тиган и изпичате пърленките със сирене от двете страни, до златисто кафяв цвят.

Подредете готовите пърленки една върху друга, като помежду им мажете с масло.

Много меки и вкусни пърленки със сирене на тиган.

Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
За хубаво тесто използвайте това:
Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
35.99 лв.
Виж ››

Всяко ястие е още по-вкусно, когато е придружено от няколко филийки хляб. Нашата бамбукова дъска за рязане на хляб ще ви помогне да се сдобиете с перфектните филийки. Практична, удобна, с красив дизайн и висококачествен материал. Бамбуковата дъска за хляб има специална решетка за събиране на падналите трохи. Устойчива на следи от нож при рязане.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар