Постен сладкиш без яйца и мляко

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
336
47
74
3
04/03/2020
"Страхотен сладкиш за постите, който няма да тормози съвестта ви "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 789
  • Преглеждания за месеца2789
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • захар  - 1 ч.ч.
  • бакпулвер  - 1/2 пакетче
  • вода  - 1 ч.ч.
  • брашно  - 2 1/2 ч.ч.
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • конфитюр  - 300 г
  • брашно - 1 с.л. от рожков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се разбива с топлата вода и олиото, докато захарта се разтопи и се получи пухкава кремообразна смес.

Добавя се половината от количеството конфитюр, бакпулвер и брашното.

Разбъркайте добре до хомогенна смес.

Разделете сместа на 2 части и към едната смес добавете брашното от рожков.

Във форма за печене, застлана с хартия за печене редувайте бялата и кафявата смес. Най-накрая направете произволни линийки, така че да се образуват разни формички.

Изпечете на 200 градуса фурна до готовност.

Другата половина от конфитюра използвайте като глазура върху готовия постен сладкиш, докато е все още топъл, за да може да го разпределите по-лесно. В моя случай аз първо разрязах на хапки и едва тогава залях сладкиша с глазура.

Постен сладкиш без яйца и мляко - идеален десерт за постите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар