Начин на приготвяне
Захарта се разбива с топлата вода и олиото, докато захарта се разтопи и се получи пухкава кремообразна смес.
Добавя се половината от количеството конфитюр, бакпулвер и брашното.
Разбъркайте добре до хомогенна смес.
Разделете сместа на 2 части и към едната смес добавете брашното от рожков.
Във форма за печене, застлана с хартия за печене редувайте бялата и кафявата смес. Най-накрая направете произволни линийки, така че да се образуват разни формички.
Изпечете на 200 градуса фурна до готовност.
Другата половина от конфитюра използвайте като глазура върху готовия постен сладкиш, докато е все още топъл, за да може да го разпределите по-лесно. В моя случай аз първо разрязах на хапки и едва тогава залях сладкиша с глазура.
Постен сладкиш без яйца и мляко - идеален десерт за постите.