Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Шоколадов сладкиш без яйца и мляко

Шоколадов сладкиш без яйца и мляко

IvelinaIvelina
Новак
832972k
Шоколадов сладкиш без яйца и мляко
Снимка: Ivelina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Насладете се на шоколадовия сладкиш без яйца и мляко, уверяваме ви, че удоволствието ще е голямо"

Необходими продукти

  • брашно - 3/4 ч.ч. овесено и др. без глутен
  • бадемово брашно - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • морска сол - 1/2 ч.л.
  • шоколадов чипс - 1/4 ч.ч., разтопен
  • олио - 1/4 ч.ч. от гроздови семена или слънчогледово
  • какао - 1/2 ч.ч. с добро качество
  • тръстикова захар - 3/4 ч.ч., плюс 2 с.л.
  • кленов сироп - 1/4 ч.ч.
  • топла вода - 1/4 ч.ч.
  • екстракт от ванилия - 1 ч.л.
  • орехи - 3/4 ч.ч., + 1/4 ч.ч. нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 180 градуса.

Приготвяме се тавичка 20х20 за печене с пергаментова хартия.

В средна купа разбийте заедно брашното, бадемовото брашно, бакпулвера и солта. Заделете.

Разтопете шоколадовите стърготини. Изсипете в голяма купа заедно с олио и какао на прах. Разбъркайте до гладкост.

Към шоколадовата смес добавете захар, кленов сироп, топла вода и ванилия. Смесете добре. Добавете брашнената смес и бъркайте, докато тестото се комбинира.

Разбъркайте 3/4 чаени орехи в тестото за сладкиша. Загребвайте в подготвения съд за печене. Изгладете с гумена шпатула. Поръсете отгоре запазените 1/4 чаши орехи и ги притиснете към тестото.

Печете шоколадовия сладкиш 30-32 минути. Охладете напълно. Нарежете и поднесете готовия безглутенов сладкиш.

Ароматите на сладкиша брауни се подобряват с времето и остава влажен в продължение на няколко дни - дори до седмица, ако се случи да оцелее толкова дълго. Да ви е сладко!

Шоколадов сладкиш без яйца и мляко - всичко, което ви трябва днес, за да сте щастливи!

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: