Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 180 градуса.
Приготвяме се тавичка 20х20 за печене с пергаментова хартия.
В средна купа разбийте заедно брашното, бадемовото брашно, бакпулвера и солта. Заделете.
Разтопете шоколадовите стърготини. Изсипете в голяма купа заедно с олио и какао на прах. Разбъркайте до гладкост.
Към шоколадовата смес добавете захар, кленов сироп, топла вода и ванилия. Смесете добре. Добавете брашнената смес и бъркайте, докато тестото се комбинира.
Разбъркайте 3/4 чаени орехи в тестото за сладкиша. Загребвайте в подготвения съд за печене. Изгладете с гумена шпатула. Поръсете отгоре запазените 1/4 чаши орехи и ги притиснете към тестото.
Печете шоколадовия сладкиш 30-32 минути. Охладете напълно. Нарежете и поднесете готовия безглутенов сладкиш.
Ароматите на сладкиша брауни се подобряват с времето и остава влажен в продължение на няколко дни - дори до седмица, ако се случи да оцелее толкова дълго. Да ви е сладко!
Шоколадов сладкиш без яйца и мляко - всичко, което ви трябва днес, за да сте щастливи!