Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Спаначена яхния с агнешко месо

Спаначена яхния с агнешко месо

Спаначена яхния с агнешко месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5
"Специално за всички майстори на яхнии - спаначена с агнешко - вкусотия за чудо и приказ"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • растително масло - 1/2 ч.ч.
  • краве масло - 30 г
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • спанак - 2 кг
  • зелен лук - 2 връзки
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме агнешкото месо и го нарязваме на порции. Поставяме го в съд заедно с дребно нарязания зелен лук и растителното масло.

Доливаме вода или бульон, слагаме да заври и посоляваме. Продължаваме да задушаваме агнешкото при умерена температура, докато месото стане почти готово.

Прибавяме доматеното пюре, червения пипер и нарязания на дребно спанак.

Когато всички продукти се сварят, добавяме размитото в студена вода брашно. След десетина минути махаме готовата спаначена яхния с агнешко месо и я подправяме с краве масло.

По желание поднасяме с кисело мляко вкусната агнешка яхния.

Разбира се, на масата не бива да липсва и пролетен хляб със зелении.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: