Карамелена торта с крем

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Копирайтър
157
13
529
3
24/02/2020
"Ако обичате карамел, тази торта определено ще ви стане любима "
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо262
  • Преглеждания за месеца151
  • Преглеждания за седмицата157
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата разбиваме яйцата със захарта, добавяме олиото и брашното, размесено с бакпулвера. Разбъркваме добре и добавяме ампулата ванилия.

Печем блата в намазнена и набрашнена форма за торти в предварително загрята фурна на 180 градуса. След като блатът се изпече и се охлади, го разрязваме с конец на три части през средата.

За крема в дълбока тенджера карамелизираме захарта, изсипваме внимателно прясното мляко и бъркаме, докато карамелизираната захар се разтопи напълно. За да сгъстим крема, разбиваме жълтъците с малко захар и две супени лъжци брашно.

Добавяме яйчената смес към разтворения карамел и бъркаме на средна температура. докато кремът се сгъсти, накрая прибавяме маслото.

За глазурата на тортата разбиваме белтъците на сняг, добавяме захарта и разтопения на водна баня шоколад.

Накрая слагаме първия изпечен блат за торта в тортена форма, изсипваме от топлия крем, покриваме с втория блат, след това слагаме от крема и покриваме с последния блат.

Най-отгоре слагаме още малко от крема и покриваме цялата карамелена торта с глазурата.

Вкусна домашна карамелена торта с крем!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар