Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Чорбаджийски гьовеч с картофи и фасул

Чорбаджийски гьовеч с картофи и фасул

Чорбаджийски гьовеч с картофи и фасул2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • зелен фасул - 400 г
  • бамя - 100 г
  • чушки - 8 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • домати - 8 бр.
  • картофи - 10 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1/2 глава
  • кромид лук - 1 глава
  • растително масло - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на дребно морковите, целината и лука и ги заливаме с растителното масло и малко вода. Задушаваме ги до полуомекване.

Прибавяме последователно нарязаните малки парченца от зеления фасул, бамята, пиперките, тиквичките, картофите и част от доматите.

Доливаме още малко вода и варим ястието, докато стане почти готово.

Изсипваме всичко в тавичка или гърне и добавяме останалите домати, нарязани на дребно, солта и червения пипер.

Разбъркваме нашия чорбаджийски гювеч с картофи и фасул и го запичаме във фурна до пълно омекване на зеленчуците.

Поръсваме готовия гювеч със ситно нарязания магданоз. Идеално вегетарианско ястие, подходящо за лека вечеря или обяд.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: