Начин на приготвяне
Нарязваме на дребно морковите, целината и лука и ги заливаме с растителното масло и малко вода. Задушаваме ги до полуомекване.
Прибавяме последователно нарязаните малки парченца от зеления фасул, бамята, пиперките, тиквичките, картофите и част от доматите.
Доливаме още малко вода и варим ястието, докато стане почти готово.
Изсипваме всичко в тавичка или гърне и добавяме останалите домати, нарязани на дребно, солта и червения пипер.
Разбъркваме нашия чорбаджийски гювеч с картофи и фасул и го запичаме във фурна до пълно омекване на зеленчуците.
Поръсваме готовия гювеч със ситно нарязания магданоз. Идеално вегетарианско ястие, подходящо за лека вечеря или обяд.