Начин на приготвяне
Брашното се пресява, в средата му се прави кладенче и в него се изливат затопленото мляко, маята и захарта. Разбъркват се леко и се добавят солта, олиото и белтъка от яйцето.
Замесва се меко тесто за кифлички, оформя се на топка, покрива се със свежо фолио и се оставя на топло, докато удвои обема си.
Сиренето се настъргва или намачква с вилица и към него се прибавя шарена сол, след което се разбърква.
Тестото се разделя на топки. Всяка топка се разточва на кръгъл лист и нарязва на триъгълници.
В основата на всеки триъгълник се слага от овкусеното сирене и се навива, така че да се оформи кифличка.
Готовите солени кифлички се нареждат в тава, покрита с хартия за печене, и се оставят за повторно втасване.
След като се надуят, се намазват с останалия разбит жълтък. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.
Лесни и икономични солени кифлички за цялото семейство!