Ezine.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Лесни и икономични солени кифлички

Лесни и икономични солени кифлички

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k2k3
Лесни и икономични солени кифлички
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
23/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Лесни солени кифлички с продукти под ръка"

Необходими Продукти

  • мая - 7 г суха
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 500 - 600 г
  • сирене - 100 г
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява, в средата му се прави кладенче и в него се изливат затопленото мляко, маята и захарта. Разбъркват се леко и се добавят солта, олиото и белтъка от яйцето.

Замесва се меко тесто за кифлички, оформя се на топка, покрива се със свежо фолио и се оставя на топло, докато удвои обема си.

Сиренето се настъргва или намачква с вилица и към него се прибавя шарена сол, след което се разбърква.

Тестото се разделя на топки. Всяка топка се разточва на кръгъл лист и нарязва на триъгълници.

В основата на всеки триъгълник се слага от овкусеното сирене и се навива, така че да се оформи кифличка.

Готовите солени кифлички се нареждат в тава, покрита с хартия за печене, и се оставят за повторно втасване.

След като се надуят, се намазват с останалия разбит жълтък. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.

Лесни и икономични солени кифлички за цялото семейство!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: