Кавърма със свинско месо

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
163
835
3k
181
2
23/02/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо692
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г шарено
  • краве масло - 3 с.л.
  • лук - 5 глави
  • гъби - 250 г
  • черен пипер - 1 ч.л. равна
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • вино - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества
Кавърма

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете месото, нарежете на малки парчета (ивици или кубчета). Запържете свинските хапки в разтопеното масло за около 10 минути.

Прибавете почистения и нарязан на полумесеци лук с много малко количество вода и задушете до омекване.

Прибавете гъбите, виното и поръсете черния пипер и чубрицата.

Посолете на вкус и поставете тавата с апетитната свинска кавърма в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Кавърмата със свинско месо печете до готовност.

Традиционно българско гювече с капак
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционно българско гювече с капак
4.49 лв.
Виж ››

Търкулнало се гювечето и си намерило похлупака или защо във всеки дом трябва да има по едно такова глинено гювече с капак.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар