Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Кавърма със свинско месо

Кавърма със свинско месо

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Кавърма със свинско месо3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 г шарено
  • краве масло - 3 с.л.
  • лук - 5 глави
  • гъби - 250 г
  • черен пипер - 1 ч.л. равна
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • вино - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете месото, нарежете на малки парчета (ивици или кубчета). Запържете свинските хапки в разтопеното масло за около 10 минути.

Прибавете почистения и нарязан на полумесеци лук с много малко количество вода и задушете до омекване.

Прибавете гъбите, виното и поръсете черния пипер и чубрицата.

Посолете на вкус и поставете тавата с апетитната свинска кавърма в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Кавърмата със свинско месо печете до готовност.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: