Начин на приготвяне
Нарязваме на дребно морковите, целината и бялата част на пресния лук. Задушаваме ги в растителното масло и малко вода до полуомекване.
Разреждаме с гореща вода и прибавяме размитото в студена вода брашно и червения пипер. Слагаме да ври.
След като ястието заври, добавяме нарязаните на дребно пера на зеления лук, нарязаните на средно големи кубчета картофи и солта.
Когато картофите поомекнат, прибавяме нарязания спанак, а след още 10-15 минути слагаме и настърганите домати и кравето масло.
След още 5-10 минути отстраняваме от огъня вече готовата вкусна вегетарианска зеленчукова капама и поръсваме с нарязания магданоз.
Поднасяме зеленчуковата капама, наподобяваща постен гювеч, с киселото мляко.