Вкусна вегетарианска зеленчукова капама

24/02/2020
"Изненадахме се много приятно от тази зеленчукова капама - опитайте задължително "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо119
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на дребно морковите, целината и бялата част на пресния лук. Задушаваме ги в растителното масло и малко вода до полуомекване.

Разреждаме с гореща вода и прибавяме размитото в студена вода брашно и червения пипер. Слагаме да ври.

След като ястието заври, добавяме нарязаните на дребно пера на зеления лук, нарязаните на средно големи кубчета картофи и солта.

Когато картофите поомекнат, прибавяме нарязания спанак, а след още 10-15 минути слагаме и настърганите домати и кравето масло.

След още 5-10 минути отстраняваме от огъня вече готовата вкусна вегетарианска зеленчукова капама и поръсваме с нарязания магданоз.

Поднасяме зеленчуковата капама, наподобяваща постен гювеч, с киселото мляко.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар