Бърза пандишпанова торта

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
340
47
76
3
20/02/2020
"Бърза пандишпанова тортичка, с която всеки ден се превръща в празник "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо591
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крема:

Започнете с прясното мляко, сипете захарта и бъркайте, докато се разтопи.

Малко преди да заври млякото, добавете какаото и царевичното нишесте и разбъркайте енергично, докато се сгъсти.

Смъкнете от котлона, сложете течния шоколад и разбъркайте, докато се разтопи и хомогенизира.

Бъркайте от време на време, за да не хване коричка, докато изстива.

Когато изстине напълно, сложете омекнатото масло на стайна температура и бъркайте с миксер, докато се получи пухкав шоколадов крем.

За пандишпана:

Разбийте яйцата със захарта до пухкав крем. Добавете олиото при непрекъснато бъркане.

Следете всички сухи съставки и ги пресейте. Добавете ги на няколко пъти към яйчената смес.

Сипете сместа за шоколадовата торта във форма за печене с диаметър 20 см. и изпечете до готовност на 180 градуса, предварително загрята фурна до готовност.

За глазурата:

В малка тенджера смесете сухите съставки и разбъркайте. Сипете млякото и разбъркайте, докато се получи хомогенна смес и да няма бучки.

Поставете на котлона на ниска степен и бъркайте, докато се сгъсти.

Смъкнете от котлона, добавете маслото и течния шоколад и разбъркайте, докато се разтопи.

Оставете да изстине.

Готовият и изстинал брат разрежете на 3 приблизително еднакви части.

Сглобете пандишпановата торта - блата, крем, блата, крем и блата. Приберете в хладилник за поне 30 минути, за да стегне.

Залейте с готовата глазура.

Украсете бързата пандишпанова торта по желание.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар