Вкусен огретен с микс от диви гъби

20/02/2020
Приготвяне25 мин.
Готвене70 мин.
Общо95 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо16
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно лука, а диворастящите гъби - на тънки ивички. Задушаваме ги в маслото до пълно омекване.

Прибавяме почистения и измит ориз, разбъркваме 2-3 пъти и добавяме нарязаните на ситно домати и копър, смления черен пипер и солта.

Заливаме сместа с една и половина чаени чаши вода и варим до набъбване на ориза. Отстраняваме от огъня и прибавяме 2/3 от настъргания кашкавал.

Разбъркваме зеленчуковия огретен и го изсипваме в тавичка. Заливаме със смес, приготвена от брашното, прясното мляко и яйцата, а след това наръсваме с останалия кашкавал.

Слагаме нашия вкусен огретен с микс от диви гъби във фурната и го запичаме до зачервяване.

Поднасяме готовия огретен веднага, докато е още топъл.

По желание може да го сервираме с доматена салата Капрезе.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар