Пудинг от тиквички със сирене

27/02/2020
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо67
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • тиквички - 1, 250 кг
  • сирене - 120 г настъргано
  • галета - 1 ч.ч.
  • краве масло - 125 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • копър - 1/3 връзка
  • яйца - 4 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и настъргваме на ренде тиквичките и ги задушаваме в част от маслото и малко вода до омекване.

Прибавяме галетата, дребно нарязания копър, 2/3 от настърганото сирене, солта и смления черен пипер.

След това добавяме прясното мляко и разбитите поотделно белтъци и жълтъци.

Разбъркваме леко сместа и я изсипваме в намазана с масло тавичка, поръсваме с останалото сирене и с останалото масло.

Печем суровия пудинг от тиквички със сирене във фурна с умерена температура (180-200 градуса). Поднасяме веднага готовия солен пудинг.

Уникално вкусно ястие от тиквички на фурна, което напомня на фритата с тиквички.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар