Пудинг от картофи и кашкавал

19/02/2020
Приготвяне25 мин.
Готвене70 мин.
Общо95 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо106
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • настърган кашкавал - 120 г
  • галета - 8 с.л.
  • краве масло - 125 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • яйца - 4 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме картофите и ги сваряваме, а докато са още топли, ги обелваме. След като изстинат, ги настъргваме на ренде.

Прибавяме разбитите жълтъци, прясното мляко, солта, смления черен пипер и настъргания кашкавал.

Накрая слагаме разбитите на сняг белтъци и галетата. Разбъркваме леко сместа и я изсипваме в намазана с масло тавичка, а отгоре наръсваме с останалото масло картофеното ястие без месо.

Печем суровия пудинг от картофи и кашкавал във фурна при умерена температура (180-200 градуса).

Добре се комбинира със спаначена салата този солен пудинг.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар