Начин на приготвяне
За това вкусно пържено свинско прясното свинско месо се нарязва на късчета (залци) и се запържва в загрятото олио до хубав златисто-кафяв цвят.
Посолява се с черен пипер и сол на вкус и се прехвърля в чиния.
Праз лукът се обелва от външните листа и се нарязва на не много едро.
Задушава се в мазнината от свинското месо до пълното му омекване, като се поръсва и с щипка сол.
Щом празът се задуши, свинското се връща в тигана при праза, поръсва се със щипка черен пипер, добавя се сладък червен и лют пипер и се разбърква добре.
Ястието се оставя да къкри на слаб огън още няколко минути под капак.
Свинското с праз по панагюрски се поднася горещо в компанията на чаша хубаво домашно червено вино.
Да ви е сладко!