Начин на приготвяне
Първо си омесете каймата, като нарежете на ситно чесъна, магданоза и лука. Настържете моркова на едро ренде, прибавете всичко при каймата и я омесете добре.
За Бешамела разтопете маслото и добавете брашното, запържете за кратко. На етапи към тях, налейте студеното прясно мляко, при непрекъснато бъркане. След като заври, посолете и поръсете с черен пипер на вкус.
От каймата оформете сочни кюфтета и ги подредете на разстояние едно от друго в тава. Залейте ги със соса Бешамел и леко разстръскайте тавичката, за да отиде сосът навсякъде. Поръсете с настъргания кашкава и малко пресен магданоз.
Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печене за около 30 минути до лек, златист цвят на кашкавала.
Нашата вкусна запеканка е готова!
Поднесете юнашка запеканка с кюфтета, докато е още топла по желание с чеснов хляб.