Ezine.bg»Рецепти»Риба»Рибник»Рибник със скумрия в тиган

Рибник със скумрия в тиган

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Рибник със скумрия в тиган3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Рибник със скумрия в тиган - вкусно ястие за цялото семейство"

Необходими продукти

  • риба скумрия - 2 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • лук - 3 глави големи
  • моркови - 1 бр. голям
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и моркова, измийте и нарежете лука на полумесеци а моркова настържете на едро ренде. Поставете зеленчука в тиган.

Почистете и измийте рибата, нарежете на по-големи парчета. Наместете парчетата риба между зеленчука, посолете на вкус и поръсете с 1 с.л. олио (може и без него).

Разредете доматеното пюре с малко вода, много добре и полейте ястието с него. Водата трябва да е толкова, че скумрията се задушава, а не да ври, преценете сами.

Покрийте тигана с капака и поставете на умерен огън, задушавате рибата за около 25-30 минути, до готовност на нашия вкусен рибник.

Поднасяме Рибник със скумрия в тиган, докато е още топъл.

Опитайте тази рецепта за задушена риба - ще ви се услади!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: