Празнични солени тортички

ЗорицаЗорица
Копирайтър
120
555
461
37
2
14/02/2020
"Мини солени тортички - шедьовър в чиния, който сме нетърпеливи да опитаме "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо684
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • оризови крекери - 6 бр. кръгли (от кафяв ориз)
  • майонеза - 2 к.ч.
  • риба тон - 160 г (от консерва в собствен сос)
  • пушена сьомга - 60 г
  • червен хайвер - 3 - 4 с.л.
  • каперси - 3 с.л. мариновани
  • мента - няколко свежи листа за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Горепосочените продукти са за две малки солени тортички, които може да поднесете за себе си и на любим човек като празнично предястие.

За всяка тортичка са необходими по три оризови крекери, като всеки оризов крекер се намазва с майонеза и между тях се разпределя равномерно намачканата с вилица риба тон. Върху торичките също се слага тънък пласт риба тон.

С останалата майонеза се намазват тортичките отгоре и отстрани, като се използва шпатула или лъжица, за да се заглади майонезата.

Тортичките се прибират в хладилник за няколко часа. По този начин блатовете от оризови крекери ще се напоят от рибата тон и ще се овкусят.

Преди поднасяне празничните солени тортички се украсяват с червен хайвер, розички от завита пушена сьомга, каперси и пресни листенца мента.

Добър апетит с това празнично предястие!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар