Начин на приготвяне
Зелената салата (червена и зелена малуля, рукола, бейби спанак) се измива и отцежда от водата.
Ягодите също се измиват, почистват се от листенцата и се нарязват на едри парчета според големината им. Смесват се с нарязаната или накъсана зелена салата микс в голяма купа и се овкусяват с розова хималайска сол и сока от половин лимон.
Салатата се разбърква и разпределя в две порционни чинии.
За чия дресинга:
Семенцата чия се слагат в купичка и се заливат със сока от половин лимон и същото количество вода. Оставят се за 15 минути.
След като това време отмине, чията ще е набъбнала.
Към нея се добавя горчицата, зехтина, розова хималайска сол на вкус.
Получения салатен дресинг се разпределя в две малки купички и се добавя към всяка порция.
Върху всяка порция романтична зелена салата с ягоди и чия дресинг се поръсват малко семена чия.
Добър апетит!