Ориз на фурна с родопска наденица

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1146
15
12/02/2020
"Ориз с родопска наденица - вкусно ястие за цялото семейство "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо231
  • Преглеждания за месеца230
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата Ориз на фурна с родопска наденица в тава налейте олиото и добавете ситно нарязания лук, запържете до омекване.

Прибавете много добре измития под течаща вода и прецеден ориз, запържете до стъклен цвят на ориза. Прибавете ситно нарязаните скилидки чесън и доматите, разбъркайте добре. Налейте 900 мл топла вода, поръсете с чубрица и ситно нарязания магданоз, посолете на вкус.

Обелете и нарежете родопската наденица на хармоника, разпределете я в тавата. Покрийте тавата с капака и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете за около 30 минути, до готовност на нашия ориз на фурна.

Ако не разполагате с такава наденица, може да приготвите и ориз със салам по същия начин. Пак става много вкусно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар