Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Ориз на фурна»Ориз на фурна с родопска наденица

Ориз на фурна с родопска наденица

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Ориз на фурна с родопска наденица
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Ориз с родопска наденица - вкусно ястие за цялото семейство"

Необходими продукти

  • наденица - 4 бр. родопска
  • ориз - 300 г
  • олио - 50 мл
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 500 мл консерва
  • чубрица - на вкус
  • магданоз - 1 връзка пресен
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата Ориз на фурна с родопска наденица в тава налейте олиото и добавете ситно нарязания лук, запържете до омекване.

Прибавете много добре измития под течаща вода и прецеден ориз, запържете до стъклен цвят на ориза. Прибавете ситно нарязаните скилидки чесън и доматите, разбъркайте добре. Налейте 900 мл топла вода, поръсете с чубрица и ситно нарязания магданоз, посолете на вкус.

Обелете и нарежете родопската наденица на хармоника, разпределете я в тавата. Покрийте тавата с капака и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете за около 30 минути, до готовност на нашия ориз на фурна.

Ако не разполагате с такава наденица, може да приготвите и ориз със салам по същия начин. Пак става много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: