Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват до пухкав крем със захарта. Спрямо вашия вкус може да намалите количеството захар на 1 1/2 ч.ч., ако обичате не толкова сладки кексове.
След това на тънка струя се добавя олиото и се бърка за кратко, колкото да се разнесе навсякъде. По същия начин се процедира и с червеното вино.
Най-накрая сухите съставки се смесват, пресяват се и се добавят към яйчната смес на няколко пъти и се бърка, докато се получи хомогенна смес.
Сместа се разделя на 2 и към едната част се добавя какаото.
Готовите смеси се изсипва в намазнена и набрашнена форма за кекс, като първо се сипва единия цвят, след това другия.
С клечка се правят произволни движения, за да се смесят цветовете и се изпича на 180 градуса до готовност - това отнема около 40 - 50 минути. Проверява се с клечка за зъби за готовността на нашия двуцветен кекс.
Този кекс с вино е подходящ сладкиш за Свети Валентин.