Селска постна яхния

Росица ПетроваРосица Петрова
Иноватор
328
99
191
4
11/02/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо84
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете всички зеленчуци. Чушките разрежете на две и отстранете семенната част.

Загрейте олиото и запържете в него лука и морковите. След като лукът омекне, добавете гъбите и чесъна. Запържете и тях за кратко.

Щом остане само на мазнина, прибавете брашното. Разбъркайте добре и добавете червения пипер и около 1, 5 л топла вода.

След това сложете всички подправки, чушките и картофите. Гответе тази постна яхния около 30 минути.

С лъжица извадете чушките, отстранете люспата и ги нарежете на ситно. Върнете ги отново в тенджерата със зеленчуковата яхния.

Накрая поръсете готовата яхния със ситно нарязан пресен магданоз.

Сервирайте Селска постна яхния с домашен хляб.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар