Фокача с моцарела

АнабелАнабел
Експерт
387
3
56
11/02/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо76
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се смесват затопленото прясно мляко, захарта и маята. Едното яйце се разбива с помощта на вилица и прибавя към шупналата мая. Брашното се пресява, прибавя му се солта и се слага също в купата.

Замесва се тесто като постепенно се прибавя и омекналото краве масло. Тестото се меси, докато стане меко и гладко. Оформя се на топка, намазва се с олио, поставя се в намазнена купа, която се покрива със стреч фолио.

Тестото се оставя на топло, докато удвои обема си. Когато втаса се прехвърля в намазнена и набрашнена тава. Оформя се по формата на тавата, а отгоре се правят по дължина и по ширина прорези.

Моцарелата се нарязва на ивици и се поставя по парченце от нея във всеки прорез. Приготвената фокача се оставя отново да втаса за около петнайсет-двайсет минути да втаса повторно.

Второто яйце се разбива заедно с две супени лъжици прясно мляко и с него се намазва фокачата. Пече се на 180 градуса за около половин час.

Уникална фокача със сирене!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар