Курбан чорба за обредни празници

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
252
984
31
26/03/2020
"Обредните празници не минават без курбан чорба - даваме ви рецепта за такава "
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо561
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества
Агнешка Супа

Начин на приготвяне

Разделяме месото на порции и го слагаме да се вари заедно с нарязаните на дребно ароматни корени, като махаме пяната внимателно, без да разбъркваме, за да не потъмнее бульонът.

След като заври, посоляваме и прибавяме черния пипер, дафиновите листа и гъбите - нарязани на едро, към нашата агнешка чорба.

Когато месото е полусварено, добавяме кравето масло и нарязаните на едро картофи, чушки и домати към курбан чорбата.

Наръсваме готовата курбан чорба за обредни празници с нарязания на дребно магданоз.

Можем да отбележим, че ако използваме тлъсто месо, не слагаме мазнина в магданозената супа с агнешко.

Силиконов капак за отцеждане - 3 в 1 - 29 см-18%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Силиконов капак за отцеждане - 3 в 1 - 29 см
17.00 лв.
14.00 лв.
Виж ››

С удобен размер и ергономична форма - този капак превръща отцеждането на сварените продукти в детска игра, може да се използва и като подложка за горещи съдове

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар