Каракачанска агнешка курбан-чорба

10/02/2020
Приготвяне25 мин.
Готвене70 мин.
Общо95 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо391
  • Преглеждания за месеца213
  • Преглеждания за седмицата57
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме агнешкото месо на дребни парчета и заедно с агнешките дреболии (без черния дроб) заливаме със студена вода, слагаме на силен огън да заври.

Премахваме пяната, посоляваме и оставяме да ври на тих огън. Когато месото е почти готово, прибавяме нарязаните на дребно домати, лука, пиперките и черния дроб, както и почистения ориз.

След като месото и зеленчуците омекнат напълно, прибавяме на тънка струя размитото във вода брашно.

Варим още 5 минути и застройваме супата с леко разбитото яйце, което пускаме през гевгир, като не бъркаме нашата агнешка супа, а само леко разклащаме тенджерата, за да се пресече яйцето на сравнително едри пресечки, без да се размъти бульонът.

Отстраняваме готовата Каракачанска агнешка курбан-чорба от огъня, подправяме с маслото, черния пипер и лимоновия сок и поръсваме със ситно нарязаните магданоз и джоджен.

Вкусна и ароматна курбан чорба!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар