Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Моите разкошни петифури

Моите разкошни петифури

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Моите разкошни петифури3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
30
"Винаги имате чудесна почерпка за гости и близки, щом рецептата за тези изумителни петифури е при вас"

Необходими продукти

  • за пандишпановия блат
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 в.ч.
  • олио - 1/2 в.ч.
  • прясно мляко - 1 в.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • какао - 2 с.л.
  • брашно - 2 1/2 в.ч.
  • за шоколадовия крем
  • шоколадов крем - 1 пакет, без варене
  • прясно мляко - 400 мл
  • сметана - 100 мл
  • за белтъчния крем
  • глюкоза  - 1 ч.ч.
  • захар  - 1 ч.ч.
  • белтъци  - 3 бр.
  • ванилия  - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За пандишпановия блат:

Разбийте яйцата със захарта до пухкав крем. Постепенно и на тънка струя добавете олиото и прясното мляко.

Смесете сухите съставки, пресейте ги и ги добавете по малко при непрекъснато бъркане.

Изпечете сместа за пандишпанов блат 170 градуса за 30 - 40 минути.

За шоколадовия крем:

Пригответе класически шоколадовия крем според указанията на опаковката. В моя случай 1 пакет се разтваря в 400 мл прясно мляко и се разбива с миксер, докато се получи крем.

Най-накрая се добавя сметана и отново се разбърква, докато се получи пухкав крем.

За белия крем:

Разбийте белтъците на пухкав крем.

Глюкозата и захарта поставете на котлона и на много слаб котлон се разбърква, докато захарта се разтопи. Това се случва за около 10 минути.

Оставя се да се охлади и се добавя по малко разбитият белтък и ванилията, докато се получи пухкав крем.

Сиропирайте пандишпановия блат с 1 ч.ч. прясно мляко и отгоре разпределете шоколадовия крем, а след това и белия крем.

Украсете по желание и вкус готовите сиропирани пастички.

Оставят се в хладилник за поне 3 часа, а след това нашите прекрасни петифури са готови!

Рецептата за разкошни петифури е изпълнена! Пригответе тези пастички за делник и празник.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: