Начин на приготвяне
За пандишпановия блат:
Разбийте яйцата със захарта до пухкав крем. Постепенно и на тънка струя добавете олиото и прясното мляко.
Смесете сухите съставки, пресейте ги и ги добавете по малко при непрекъснато бъркане.
Изпечете сместа за пандишпанов блат 170 градуса за 30 - 40 минути.
За шоколадовия крем:
Пригответе класически шоколадовия крем според указанията на опаковката. В моя случай 1 пакет се разтваря в 400 мл прясно мляко и се разбива с миксер, докато се получи крем.
Най-накрая се добавя сметана и отново се разбърква, докато се получи пухкав крем.
За белия крем:
Разбийте белтъците на пухкав крем.
Глюкозата и захарта поставете на котлона и на много слаб котлон се разбърква, докато захарта се разтопи. Това се случва за около 10 минути.
Оставя се да се охлади и се добавя по малко разбитият белтък и ванилията, докато се получи пухкав крем.
Сиропирайте пандишпановия блат с 1 ч.ч. прясно мляко и отгоре разпределете шоколадовия крем, а след това и белия крем.
Украсете по желание и вкус готовите сиропирани пастички.
Оставят се в хладилник за поне 3 часа, а след това нашите прекрасни петифури са готови!
Рецептата за разкошни петифури е изпълнена! Пригответе тези пастички за делник и празник.