Начин на приготвяне
Разбийте добра омекналото масло с пудрата захар, добавете към тях разбитите яйца.
При непрекъснато разбиване с миксера добавете пресятото брашното, ванилията и бакпулвера.
Сложете хартия за печене в тава с размери 24х24 см. Сипете вътре сместа и заравнете.
Загрейте фурната на 170 градуса и изпечете блата до готовност - около час.
Нарежете топлия блат на квадратчета.
Сварете захарен сироп от водата, захарта, рома и какаото. В горещия сироп топвайте квадратчетата за няколко секунди, след което ги подреждайте върху фолио.
Оваляйте петифурите хубаво в кокосови стърготини.
Пригответе маслен крем от разбитите жълтък, масло и пудра захар. Декорирайте пастичките и ги приберете да стегнат в хладилник.
Сиропираните кокосови петифури са чудни!