Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Пасти»Сиропирани кокосови петифури

Сиропирани кокосови петифури

Сиропирани кокосови петифури
Снимка: Пламена Иванова Екимова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Страхотни пастички, с които да зарадвате своите гости"

Необходими продукти

  • Блат
  • брашно - 16 равни с.л.
  • масло - 1 пакет (125 г)
  • яйца - 3 броя
  • бакпулвер - 1 пакет (10 г)
  • пудра захар - 12 равни с.л.
  • ванилия
  • Сироп
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • масло - около 60 грама
  • вода - 1 ч.чаша
  • ром - 3 с.л.
  • какао - 4 с.л.
  • Крем за украса
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • масло - 60 грама
  • кокосови стърготини
  • жълтъци - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте добра омекналото масло с пудрата захар, добавете към тях разбитите яйца.

При непрекъснато разбиване с миксера добавете пресятото брашното, ванилията и бакпулвера.

Сложете хартия за печене в тава с размери 24х24 см. Сипете вътре сместа и заравнете.

Загрейте фурната на 170 градуса и изпечете блата до готовност - около час.

Нарежете топлия блат на квадратчета.

Сварете захарен сироп от водата, захарта, рома и какаото. В горещия сироп топвайте квадратчетата за няколко секунди, след което ги подреждайте върху фолио.

Оваляйте петифурите хубаво в кокосови стърготини.

Пригответе маслен крем от разбитите жълтък, масло и пудра захар. Декорирайте пастичките и ги приберете да стегнат в хладилник.

Сиропираните кокосови петифури са чудни!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: