Начин на приготвяне
Заливаме целия фазан със студена вода и го слагаме на котлона да заври, след което премахваме пяната и посоляваме.
Прибавяме лука, разрязан на 2-3 парчета, целите ароматни корени и черния пипер.
След като птицата се свари, я обезкостяваме и я нарязваме на парчета, а зеленчуците на кубчета.
Прецеждаме бульона през тензух или цедка. Нарязаните зеленчуци и месото връщаме в бульона, и добавяме настърганите домати и ориза.
След като и те се сварят, махаме от огъня полуготовата супа с месо от фазан без застройка, подправяме с маслото и поръсваме с нарязания на ситно магданоз.
Отделно в сосиерка или чаша поднасяме настъргания хрян, залят с оцет.
Вкусна супа с месо и зеленчуци с уютен аромат. Чудесна супа с дивечово месо!