Домашен хляб, печен в мултикукър

09/02/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо329
  • Преглеждания за месеца203
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • бяло брашно - 250 г
  • типово брашно - 250 г
  • мая - 1 п.
  • вода - 320 мл хладка
  • сол - 1.5 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме двата вида брашно. Правим кладенче и добавяме останалите продукти и накрая водата.

Накрая налейте и водата.

Започнете да месим до момента, в който тестото да не лепне по плота.

Намазваме с четка с олио купата на мултикукъра и поставяме топката тесто в нея.

Включваме на програма BАКЕ с температурата 60 градуса и 45 минути време за втасване.

След като тестото е удвоило обема си, изключваме отново на режим BAKE, но този път при температура 150 градуса за 55 минути.

Когато отмери 10 минути преди края, отваряме капака и обръщаме внимателно хляба, за да се изпече равномерно и от двете страни.

След като изключи мултикукъра, обръщаме готовия хляб върху решетката и оставяме да се охлади напълно.

Домашният хляб, печен в мултикукър е готов.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар