Еленско филе

николета
николета
Новак
29/01/2010
"Изключително мезе - за ценители и гладници!"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо17 023
  • Преглеждания за месеца157
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата се задушават в половината от мазнината, наредени отгоре със задушени гъби, които са покрити с парче сланина.

След като се позапекат на фурна с малко вода или бульон, поднасят се залети със сос, който се приготвя по следния начин: Брашното се пържи в равно количество мазнина. Прибавя се червения пипер. Залива се със сметаната, а ако е нужно и с малко вода. Пускат се чушките, нарязани на дребно. Когато те омекнат, сосът се опитва на сол и захар и филетата се заливат с него.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Вероника Славчева
Вероника Славчева
16.01.2011 18:17
Днес се направих на готвачка и го сготвих, хареса се на гостите ми. Благодаря.
0
0