Начин на приготвяне
Настържете кашкавала и сиренето на едро ренде. Прибавете към тях 1 яйце и белтъка от второто. Жълтъка заделете в купичка, той ще ви трябва за намазване на пуричките. Разбъркайте сместа.
В друг съд смесете прясното мляко и олиото. Разстелете корите на работния плот.
Намажете половината на една кора със сместа от мляко и олио. Прегънете я на две . След това отново намажете. Сложете от плънката в единия край.
Сгънете двата края на кората навътре, за да не изтече плънката при печене и навийте на пуричка. Трябва да се действа бързо, защото корите лесно се късат.
Намажете тава с малко олио и наредете оформените банички. Най-добре на разстояние една от друга.
Смесете заделения жълтък с една лъжица олио и една лъжица прясно мляко. Разбъркайте и с тази смес намажете пуричките. Отгоре поръсете с маково семе или други семена по избор.
Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути, докато добият апетитен загар.
Поднесете закуските с чаша айрян. Топли или студени, Пуричките със сирене и кашкавал са еднакво вкусни.
Добър апетит!