Най-лесната бишкотена торта

Най-лесната бишкотена торта
Снимка: Кристиан Александров
6 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Оставете на децата да направят бишкотената торта, вие се пригответе да опитате страхотния краен резултат"

Необходими продукти

  • бишкоти - 2 пакета
  • маскарпоне - 500 г
  • сметана - 200 мл сладкарска
  • ягоди - 2 бурканчета сладко
  • захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме сметаната със захарта до пухкав крем.

Маскарпонето разбъркваме с вилица и го смесваме на малки порции с разбитата сметана.

Отделяме половината от този крем. Към останалия добавяме едното бурканче сладко от ягоди и смесваме.

Подреждаме един ред бишкоти във форма за торта.

Отстрани подреждаме половинки бишкоти в кръг по стените на формата.

Изсипваме отгоре ягодов крем за торта и заглаждаме. Върху крема подреждаме втори ред бишкоти.

Разпределяме върху бишкотите половината от второто бурканче от любимото ягодово сладко.

С лъжица поставяме внимателно белия крем, като не размазваме, а се стараем кремът да покрие долния слой.

Украсяваме тази лесна бишкотена торта с останалото ягодово сладко и покриваме плътно цялата форма с прозрачно фолио.

Прибираме най-лесната бишкотена торта торта в хладилника за 24 часа.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: