Сиромашко мезе от език

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
336
1k
47
13/10/2020
Приготвяне45 мин.
Готвене40 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо200
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • език - 1 кг телешки или свински
  • моркови - 1 бр
  • целина - 1 резенче
  • лук - 1 бр
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме свинския език в подсолена вода заедно с моркова, целината и лука. Варим до омекване.

Обелваме езика, след като поизстине, и го нарязваме на тънки филийки.

Поръсваме с шарена сол. По желание към това мезе може да се добави лимонов сок и чесън

Става за мезе за вино или ракия.

Сиромашко мезе от език е нещо, което всеки трябва да опита.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар