Вратни пържоли с гъби в гювеч

АнабелАнабел
Ветеран
549
2k
1k
218
31/01/2020
"Вкусна порция вратни пържоли с гъби, приготвени в гювеч, се задава към вас "
Приготвяне29 мин.
Готвене180 мин.
Общо209 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо850
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 5 бр. вратни
  • сол
  • подправка за пържоли
  • горчица - 4 с.л.
  • гъби - 300 г
  • олио - 3 с.л.
  • бира - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вратните пържоли се поръсват със сол, готова подправка за месо и се намазват от двете страни с горчица. Гъбите се почистват и нарязват на филийки (аз ги обелвам ).

Дъното на глинен гювеч се намазнява и покрива с няколко пържоли. Отгоре се подреждат част от нарязаните гъби. Следва ред пържоли, след тях гъби.

В гювеча се налива малко бира, слага се капака и се поставя в студена фурна.

Пече се за около половин час на 220 градуса, след което температурата се намалява на 160 градуса.

Вратните пържоли с гъби в гювеч са много вкусни!

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
46.99 лв.
Виж ››

Може да сложите каквото си пожелаете в дълбокия тиган с двойно дъно и то ще се превърне в невероятно вкусно ястие. Дългата удобна дръжка ще помогне и на по-плахите да се впуснат в кулинарно приключение заедно със своя тиган.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар