Вратни пържоли с гъби в гювеч

АнабелАнабел
Експерт
430
4
62
31/01/2020
"Вкусна порция вратни пържоли с гъби, приготвени в гювеч, се задава към вас "
Приготвяне29 мин.
Готвене180 мин.
Общо209 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо637
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 5 бр. вратни
  • сол
  • подправка за пържоли
  • горчица - 4 с.л.
  • гъби - 300 г
  • олио - 3 с.л.
  • бира - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вратните пържоли се поръсват със сол, готова подправка за месо и се намазват от двете страни с горчица. Гъбите се почистват и нарязват на филийки (аз ги обелвам ).

Дъното на глинен гювеч се намазнява и покрива с няколко пържоли. Отгоре се подреждат част от нарязаните гъби. Следва ред пържоли, след тях гъби.

В гювеча се налива малко бира, слага се капака и се поставя в студена фурна.

Пече се за около половин час на 220 градуса, след което температурата се намалява на 160 градуса.

Вратните пържоли с гъби в гювеч са много вкусни!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар